05-02-07

Ze sijpelen binnen...

De uitnodigingen voor de sprekers die potentieel kunnen deelnemen aan het congres rond het thema games, films en geweld zijn nu een halve maand de deur uit.  Via mail, telefoon en andere media contacteerden we een hoop specialisten die thuis zijn in gamen, geweld en film en stelden we hen ons project voor.  De oproep was breed invulbaar en klonk zo...

 

Geachte,

 

Op 18, 19, 20 en 21 april 2007 organiseert het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid (KATHO dept. Ipsoc) samen met het kunstencentrum Buda Kortrijk een mediavierdaagse rond film- en gamegeweld, angst en onzekerheid. 

 

We weten dat u met dit thema bezig is.  Doel is om de verschillende actoren en dito invalshoeken rond de tafel te brengen om via theoretische lezingen én praktische workshops een brede kijk op het fenomeen te ontwikkelen. Het project gaat in op dit actueel en maatschappelijk relevant debat; het beslecht dit debat niet maar verlaat de simpliciteit van de gepolariseerde standpunten. We exploreren de achtergronden van onze vermeende, hedendaagse interesse en fascinatie voor geweld in de collectieve verbeelding. We stellen de vraag ‘of en hoe we moeten omgaan met virtueel geweld’. Het project stimuleert de dialoog en het debat over geweld in films en games, over angst en onveiligheid tussen jongeren en hun ouders, tussen gamers en niet gamers, tussen de liefhebbers van nouvelle violence, de jongerenbegeleiders en de jeugd- en vormingswerkers, de leerkrachten en leerkrachten in opleiding, ouderverenigingen...

 

Tijdens de vier dagen wisselen academische zittingen en videopresentaties, workshop, lezingen en kunstige installaties elkaar af. Graag zouden wij ook u aan het woord laten.

 

Praktisch:

Het thema is breed en laat alle invalshoeken toe. Ook de werkvorm (een lezing, een workshop of een panelgesprek) is nog te kiezen.  Suggesties zijn welkom, uiteraard.  De lezingen, spreekbeurten, voordrachten en debatten vinden plaats op donderdag en vrijdag 19 en 20 april, tussen 10.00 uur en 17.30 uur en worden doorkruist met animaties.  Op woensdag en zaterdag is een puur animatief programma voorzien. 

 

Als u geïnteresseerd bent om dit programma mee in te vullen, wil dan deze mail beantwoorden met een korte schets, een synopsis van uw inbreng. 

 

Hopend op een reactie,

Met vriendelijke groeten,

Stefaan Pleysier en Benedict Wydooghe

 

www.katho.be

www.katho.be/ipsoc/emv

www.budakortrijk.be

23:25 Gepost door Benedict Wydooghe in o_Onderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.