02-03-07

In de blogosfeer

"Als ik aan het gamen ben, denk ik dat ik in die wereld zit en zo wordt het leuk. Als je een spel van oorlog speelt dan voel je dat je het mannetje bent waarmee je speelt."

Simon, bijna tien.

Het bijhouden van een blog lijkt op het eerste zicht asociaal. Maar in de krokusvakantie interesseren mijn kinderen zich voor het eerst mijn blogwerk. Pa, wat doe je? Hoe doe je dat… ik wil wel een site. ‘Een blog’, vul ik aan. Ik schuif de pc aan de kant en zet me met hen voor hun klavier. Als voorbeeldige papa voorwaar. Achiel11

 

Simon wil een blog over spelletjes en Lowie wil er één over… hmm, even denken, ‘doe maar over alles, papa’ zegt hij. Het regent, het stormt, het is nat en guur. Van buiten spelen komt deze vakantie weinig in huis. ’t Is maar hoe je het uitdrukt. We gaan naar de cinema bij onze buurvrouw en naar een pittarestaurant, maar deze vakantie werken we vooral aan onze blogs. We bloggen. Blog is de samentrekking van de woorden web en logboek: weBLOGboek. Een SLOG is een Second LifeLogboek. Het verschil met een klassieke website zit enerzijds in de laagdrempeligheid of de eenvoud van het maken en anderzijds in het feit dat je de berichten vooral chronologisch bijhoudt. Je houdt als het ware een dagboek bij op internet. Niets privé aan dat dagboek, neen, alles openbaar.

Simon en Lowie, ja zo heten de oudste, willen opa en oma eens tonen wat ze kunnen. Oma kan net een mail versturen, Simon en Lowie zijn stoer en zullen een site maken… Dat is wat anders hé.

En dan begint het. Papa, hoe maak je een link? Hoe moet ik een foto plaatsen? Waar staat die link, die map, wat is comprimeren…? Het zijn vragen die me overvallen, maar samen redden we het. Na zeven dagen vakantie slagen ze er in om presentabele blogs neer te zetten. Zelfstandig. Oma en opa zijn bij de eerste (honderd) bezoekers. Nu controleren de kinderen dagelijks en bijna neurotisch ‘hun’ hits. En de reacties in de chatbox of onderaan het bericht. Het lijkt een wedstrijd. ‘Mijn site heeft honderd hits, dat zijn er tien meer dan die van jou!’

Nu, echte cracks zijn we niet. Dat bewijst het feit dat we soms berichten posten op elkaars blog. Een fervente blogger bracht me op de hoogte van een tekst die hem eerder onwaarschijnlijk leek op deze gameovergames. Na een chek bleek de oudste zoon zijn bijdrage gewoon op de verkeerde blog te hebben geplaatst. We hebben er goed mee gelachen! LOL!

-----------

Ondertussen vonden we leuke gameblogs (waarover later meer) en toffe kinderblogs zoals http://jorisopavontuur.skynetblogs.be. Blogs zijn populair of niet, ze rangschikken zich in hitlijsten (een hit is het aanklikken van de blog, een hitlijst toont de populairste blogs).

-----------

De blog van onze Simon (9 jaar): http://slgames.skynetblogs.be

De blog van onze Lowie (7 jaar): http://dewereldvanlowie.skynetblogs.be

De blog van de mama (;-D) http://jartelle.skynetblogs.be

Marie en Achiel (foto bovenaan) bloggen niet. Uit principe zeggen ze.;-)  Klik vooral op de bovenste twee, laat hen een berichtje na, ze zullen het waarderen!

23:13 Gepost door Benedict Wydooghe in b_Bezorgde ouders | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.