22-03-07

Schrijver mist deadline door gamen

ThePlayerofGamesEindelijk ligt Matter, de langverwachte nieuwe roman van de Schotse schrijver Iain Banks, in de rekken.  Althans als we De Morgen van 23 augustus 2006 mogen geloven. De krant bericht op het einde van vorige zomer dat Banks zijn manuscript niet rondkrijgt omwille van zijn gameverslaving. De roman, bedoeld voor het najaar van 2006 raakt niet af. Lees mee in DM van toen. "De schrijver moest zijn manuscript enkele weken geleden klaar hebben, maar miste die deadline omdat hij verknocht was geraakt aan een niet nader gespecificeerde aflevering van de computerspellenreeks Civilization. Uiteindelijk moest hij aan zijn uitgever uitstel vragen. "Ik speelde het spel drie maanden aan een stuk, en besefte toen ineens dat ik al die tijd niet had gewerkt", zegt Banks tegen de Britse krant The Independent. "Uiteindelijk heb ik alle opgeslagen bestanden van mijn computer gewist en de cd kapotgeslagen." Civilization is een 'godsimulator', waarin de speler een volledige beschaving vanaf de prehistorie moet opbouwen. Het is een van de meest tijdrovende computerspellengenres. Banks, in de Angelsaksische wereld een schrijver van relatief populaire romans met sciencefictionthema's, verwerkte het element computerspellen al in zijn roman The Player of Games." Of het boek 'Matter' nu werkelijk in de rekken ligt, heb ik vluchtig nagegaan, maar veel leverde mijn zoektocht op Google niet op.  Wie zoekt het ten gronde uit? 

---

Zie www.iainbanks.net en RMe in: De Morgen, 23-08-2006.

23:28 Gepost door Benedict Wydooghe in x_Verslaving | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

the steep approach to Garbadale Een uitgebreidere speurtocht op het net leert ons het volgende:

'Matter' was enkel maar een working title voor Ian Banks laatste roman. Uiteindelijk verscheen het boek begin 2007 onder de titel 'the steep approach to Garbadale'.

Het boek verhaalt de gebeurtenissen van de familie Wopuld, uitvinders van het gezelschapsspel Empire. Ze verwerkten het spel tot een razend succesvol computerspel, wat de aanleiding is tot intimidatie van grote Game Concerns om de rechten op het spel te verkopen.

Banks blijft dus zijn inspiratie vinden in de gaming wereld.

Wat heb ik nu gewonnen?

Gepost door: Philip Keygnaert | 23-03-07

De commentaren zijn gesloten.