12-04-07

Game over? Het boek!

Op dit moment lezen Stefaan, een redactrice en ikzelf het manuscript ‘Game over’ grondig na. Ik had een ander idee van onze laatste paasvakantieweek, maar goed, het is wat het is: nalezen en corrigeren, aantekeningen maken en schrappen,… het is een aangename bezigheid.  Veel correctietijd is er niet, immers wie deelneemt aan het congres krijgt, gratis, een congresbundel.  Het gaat om een geïllustreerd boek met de bijdragen van de sprekers en andere interessante mensen. Het boek, uitgegeven bij Garant, is een kleine 250 pagina’s dik en is vanaf begin mei in de academische boekhandel te verkrijgen. 

En eigenlijk, nu we bezig zijn, zijn we zo te zien toch wel een beetje trots op het boek.  Alles wat een boek nodig heeft, steekt erin, er zijn de teksten van de sprekers, er is een schoon kaft, een voor- en slotwoord, een inleiding en een probleemstelling, een propere lay out, een middenkatern met figuren en foto’s…

Luc De Mey, onze directeur van het Katho-departement Ipsoc schrijft de inleiding. Hij begint zijn inleiding met een anekdote over zijn kleinkinderen.  Simon en Louis, die respectievelijk vier en zes jaar jong zijn, moet je niet veel leren over computerspelletjes.  “Superleuk en cool…  Of toch niet?” vraagt hij zich af.  En zijn betoog vervolgt: “Naar aanleiding van een reeks van zogenaamde zinloze gewelddaden, roert de publieke opinie en het politieke debat zich duchtig.  Men vraagt zich af of en hoe de overheid hierbij kan reguleren en sturen.  Dit debat kwam eind 2006 in Vlaanderen in een stroomversnelling door toedoen van het spel Bully, een pestsimulator pur sang.”  Wat moet er van Simon en Louis worden?  Ja, dat is de vraag.  Onze directeur is er in elk geval gerust in.  Spelletjes zijn spannend, avontuurlijk, leerrijk,… voor jong en oud.  “De hedendaagse variante van het Kuifjespubliek? Van 7 tot 77 jaar!”  

21:26 Gepost door Benedict Wydooghe in o_Onderzoek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dit boek wil ik!!

Gepost door: koene | 17-04-07

boekie! naaah n kk e kk u kk k kk e kk n :)

Gepost door: job | 09-12-07

.... vet lollig filmje man!!! hahahahahhaha :)

Gepost door: job | 09-12-07

De commentaren zijn gesloten.