07-05-07

3DopjePC: SL VI

Sinds mijn jongste computercrash loopt mijn avatar niet meer rond op Second Life.  Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik er weinig spelgenot in ervaarde, maar het chatten met de gasten die mijn avatar leerde kennen, mis ik ondertussen wel.  Het is wel prettig om zo na tienen nog even wat bij te praten.  Of SL een spel is blijft een open vraag.  En of SL een goeie term is, is evenzeer te bediscussiëren. Op http://www.molblog.nl/online/4860 vraagt Frans Jan Boon aandacht voor de begripshygiëne.  First Life of de "echte" wereld bindt de subjecten (mensen, producten en bedrijven) aan hun fysieke verschijningsvorm en hun business model.  Second Life laat alter ego’s of avatars toe. Maar de virtuele bedrijven gedragen zich, in tegenstelling tot de mensen/avatars, net als in First Life. De meerderheid van SL-inwoners waardeert dit niet, zo blijkt uit onderzoek. Frans Jan Boon: “Vormen communities als World of Warcraft de opmaat naar een Third Life? Een wereld waarin mensen, bedrijven, merken en producten niet gehinderd worden door hun fysieke manifestaties of de virtuele beperkingen? Misschien” klinkt zijn antwoord. Het is inderdaad herkenbaar. Veelmeer lijkt SL op een omgeving zoals het internet, maar dan in 3DopjePC. 

Nu, de ruimte blijft intrigeren dat is wel waar.  Zo verdween begin 2007 in Californië een zekere Molotov Alva.  Zeven videodagboeken van iemand met dezelfde naam doken kort daarna op in Second Life.  De filmmaker Douglas Gayeton bracht de dagboeken samen tot de documentaire ‘My Second Life’ in zeven episodes.  Althans, dat is het uitgangspunt van het eerste deel van de kortfilm die op http://www.molotovalva.com/indexnl.html te zien is.  En ik moet zeggen, alhoewel deze coproductie van Submarine, VPRO en Vrij Nederland weinig vertelt, is het bijzonder fascinerend en spannend en doet ze me watertanden naar de volgende afleveringen. De documentaire kwam tot stand met de Nederlandse producent Femke Wolting (Submarine). Zelf zegt ze “er wordt zoveel over gezegd en geschreven over SL verslaafden, maar nooit iets over hoe het leven er echt is. Wij wilden niet van buitenaf in de viskom kijken, maar een kijkje geven van binnenuit.” 

---

Bron: http://www.molblog.nl/marketing/5004/fromfeed.   Zie ook: http://www.molblog.nl/crossmedia/4901.  

22:22 Gepost door Benedict Wydooghe in s_Second Life | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Cadeautjes... door jouw blog Dag!

Proficiat ! Jouw blog is mooi en interessant!

In de kader van een toekomende actie www.buzzparadise.com, zouden we graag je inlichtingen zenden. Kan je je email adres overbrengen aan astouse@buzzparadise.com ? Dan kunnen we je aan « mond tot mond » campagnes uitnodigen om geavanceerd produkten en diensten te ontdekken!

Twijfel niet en registreer nu op onze website www.buzzparadise.com !

Tot binnekort !

Aurélie STOUSE
Strategy and communication assistant
astouse@buzzparadise.com

Gepost door: Aurélie | 08-05-07

De commentaren zijn gesloten.