12-10-07

Een reeks linken na opkuis in de mailbox

Ik was een tijdje virtueel afwezig, sinds de komst van onze nieuwe baby.  Een opkuis in de mailbox levert dan een boost aan onderwerpen die op geen enkele wijze met elkaar verband houden, behalve het feit dat ze in de mailbox niet op hun plaats zitten.

1.  Filip van de bib kwam hier net langs. Blijkbaar is er een nieuw boek van Peter Nikken uitgekomen, 'Mediageweld en kinderen', zelfs verkrijgbaar in de bib van de Katho ! Binnenkort ga ik er wel eens om...  

http://epo.be/distributie/boekinfo_boek.php?isbn=97890666....

2.  Dom the Com ’s manifesto, his first Bulletin. Visit

http://nl.youtube.com/watch?v=BslBD0mAQHM.  Thanks to Steve Shorrock who filmed, edited en posted it… as a result of AAB. Nice work Steve!

3.  Bene, gisteren het boek van de meyer even in mijn handen gehad; plezant, we staan in zijn referentielijst... ik bestel het mss wel, op http://www.acco.be/acco_publishing/book/book_detail.php?q.... Groet, stefaan

4.  14 november: uitnodiging studiedag Gaming - Leuven
Games zijn vandaag de dag het voorwerp van een actueel maatschappelijk debat. Hun potentieel aan participatie en sociale interactie, hun aanzienlijk aandeel in de wereldeconomie, hun mogelijke effecten op het gedrag van kinderen en jongeren, maar ook hun rol als tool tot verdere creatieve en innovatieve ontwikkelingen, maken duidelijk dat games vanuit diverse invalshoeken kunnen worden benaderd. Ook beleidsmatig kwam het thema onder de aandacht: denken we aan de vragen in het Vlaams parlement m.b.t. pestgames (Cf. het game Bully of Canis Canem Edit), veilig internetgebruik enzovoort. Op 14 november vindt de studiedag 'Gaming' plaats in de Hogeschool Groep T te Leuven. Deze studiedag is een samenwerkingsverband getrokken door Vlaams minister voor Cultuur en Jeugd Bert Anciaux, samen met het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Aspectenonderzoek en Villanella vzw. De studiedag heeft een beleidsvoorbereidende opzet en focust o.a. op zowel de pedagogisch-educatieve als op de culturele en economische aspecten van gaming. De dag richt zich expliciet naar stakeholders: beleidsmakers en actoren uit de domeinen cultuur, jeugd, sport, media, onderwijs, welzijn, economie en innovatie en uiteraard ook de game-industrie. U kan zich vanaf midden oktober inschrijven via www.vlaanderen.be/e-cultuur, maar alvast nu de datum noteren in uw agenda.

5. Noam Chomsky zet de puntjes op de i over Iran op http://indymedia.be/en/node/24278 en waar zouden we zijn zonder de mediawatcher? Hier: http://www.youtube.com/watch?v=nhAFJ0Jo250.

Zo, de mailbox is gekuist, veel plezier met het afval.  Gegroet. 

12:27 Gepost door Benedict Wydooghe in a_Algemeen/E-cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.