25-11-07

Artes Digitales

Gisteren krijg ik erg laat op de avond een mail van Annelies Vancraeynest.  Annelies werkt bij het Kortrijkse kunstencentrum Buda. Mijn ogen vallen bijna toe en lezen slechtst de eerste regels, namelijk dat het gaat om een "rijkelijk laat verzoek om promo te maken voor een schitterend...."  Ik sluit mijn ogen en mijn computer ongeveer gelijktijdig. Ik kan niet meer.  Vanavond open ik met een schuldgevoel mijn ogen en Annelies haar mail. De mail bevat een uitnodiging voor de expo Artes Digitales, een tento over digitale kunst, geluidskunst, hacktivism en internetkunst. Ik zocht voor de cursus e-cultuur al een tijd naar een insteek rond e-kunst. Gevonden, zeg wel. Curator Christophe De Jaeger verwelkomt in Buda Belgische, digi-artists: Anouk De Clercq & Jerry Galle, Bart Stolle, Stephan Balleux, Boy Erik Stappaerts & Nick Ervinck én, jawel Angelo Vermeulen. Ik ben blij Angelo op de affiche te zien. We kennen elkaar sinds de Infowarroom over games.  Toen vertelde Angelo me over zijn organische computer, nu heb ik de gelegenheid om die aan het werk te zien, en te tonen aan mijn cursisten! Artes Digitales confronteert elke kunstenaar met een inspirerende tegenhanger. De werken van onder meer Gerhard Richter, Ryoji Ikeda, Dick ‘Nijntje’ Bruna en Yves Netzhammer maken deze expo uitzonderlijk. De ideale tentoonstelling om de cursus e-cultuur af te ronden, niet? Meer over digitale kunst? Kijk op www.we-make-money-not-art.com, interessante nieuwsbrief bovendien.

--- 

Artes Digitales praktisch: Budatoren (Korte Kapucijnenstraat z/n) in Kortrijk is gratis en loopt van 24 november tot 16 december.  Voor de openingsuren consulteer je www.budakortrijk.be. Woensdag 28/11 geeft Christophe De Jaeger een inleiding op ‘Digitale kunst uit België’. Wat is digitale kunst? Hoe is die aanwezig? Wat zijn de internationale ontwikkelingen? De Jaeger formuleert antwoorden en gidst je gepassioneerd door de tentoonstelling.  Op zondag 2 december wordt om 16 uur de catalogus gepresenteerd.

Zo, mijn bericht is nog niet helemaal online en er volgt een reactie van Annelies. Snel is die zeg! 

18:46 Gepost door Benedict Wydooghe in c_ Cultuur/Kunst | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een virtuoze performance! Dag Benedict,

Dank je voor de moeite! Het is zeker de moeite waard! Mag ik je meteen nog een laatste concert meegeven met hetzelfde doel? Dit ligt perfect in de lijn van de studenten. Nog es super bedankt!

CONCERT + VISUALS / BELGISCHE PREMIÈRE! Fennesz (AT) + Charles Atlas (US): Live audiovisual performance zaterdag 1/12 (22:00) – Budascoop 1
tickets: 15 € / 9 € (-26)

Twee grootmeesters samen op scène: Fennesz, wereldvermaard componist van glinsterende, kolkende elektronica voor elektrische gitaar & labtop ‘meets’ Charles Atlas, pionier in het combineren van live video en performance. “Stel je voor dat de elektrische gitaar bevrijd wordt van alle clichés en alle fysische beperkingen, om vervolgens een compleet nieuwe muziektaal te maken. Dat is Fennesz” aldus City Newspaper. Zijn erg gelaagde composities – het omgekeerde van steriele computerexperimenten – hebben een rijke, sfeervolle textuur. Zijn recentste platen Endless Summer (2001) en Venice (2004) werden wereldwijd lovend onthaald. Charles Atlas is een pioneer in het combineren van live video en performance.

Gepost door: Annelies Vancraeynest | 25-11-07

Bene,

ik heb beide uitnodigingen ook via mijn adresboek de wereld ingestuurd; op die manier komen we wel ergens...

Er overigens op gelet dat Angelo's graffiti/skate game ('Getting up') ter sprake kwam op de studiedag 'U play 2?', als zijnde verboden in Australië wegens schrik voor een graffiti plaag...
('Getting up': http://www.youtube.com/watch?v=17p2F0YTxvk)

Gepost door: stefaan | 25-11-07

De commentaren zijn gesloten.