13-05-08

Wat reclame voor de collega's

Uitgeverij Acco presenteert binnenkort het boek 'Jongeren en gaming. Over de effecten van games, nieuwe sociale netwerken en educatieve kansen'.
Het boek ontkracht en nuanceert hardnekkige misverstanden rond games voor een breed publiek. Het onderwijs, ouderverenigingen, het jeugd- en vormingswerk, jongerenbegeleiders, beleid en onderzoek… Wie geïnteresseerd is kan de boekvoorstelling op woensdag 4 juni 2008, om 14 uur in het Vlaams Parlement (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel) meemaken. Bevestig je aanwezigheid aan
margo.demeyer@acco.be. Op het programma staat een inleiding door de directeur viWTA Robby Berloznik en een toelichting van Stefaan Pleysier. Het beste, namelijk de receptie (en gelegenheid tot interviews ) is op kosten van acco vermoed ik.

Voor de freaks geef ik nog het ISBNummer en de kostprijs van het boek: 978 90 334 7031 8.  € 29,50, het is een koopje voor ca. 192 blz. 
Wie deze blog wat volgt kent de auteurs intussen al. Het gaat om EVELIEN DE PAUW, criminologe en onderzoekster bij het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid (KATHO-Ipsoc), STEFAAN PLEYSIER, coördinator van het Expertisecentrum, JAN VAN LOOY, postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Umeå in Zweden en Digital Arts & Entertainment (HOWEST-PIH) en professor RONALD SOETAERT (Universiteit Gent). Wil je de, naar mijn mening, schitterende kaft s bekijken, klik dan maar op http://www.katho.be/ipsoc/emv/publicaties/acco_boekvoorstelling.pdf.

20:22 Gepost door Benedict Wydooghe in w_Wetenschap | Permalink | Commentaren (2) | Tags: publicatie games vooroordelen misverstand |  Facebook |

Commentaren

verzoek Dag, we zijn met Crimelink begonnen, misschien heb je het gehoord van Evelien of Stefaan, we hebben hun gaming-verhaal gepubliceerd in het eerste nummer.
Voor de website zoek ik nu een aantal bloggers van verschillende pluimage. Zou jij misschien willen denken over een wekelijkse bijdrage? Mail me. Wim

Gepost door: wim van de pol | 19-05-08

Dag Wim, Ik zag je voorstel nu pas. Jullie voorstel was inderdaad voorwerp op onze vergadering bij het team Maatschappelijke Veiligheid. Iedereen was er enthousiast over en bedankt hiervoor. Wat op de blog verschijnt kan je uiteraard altijd, zonder problemen gebruiken. Daar doen we het uiteraard voor.
Hoe frequent is wekelijks? Je merkt aan mijn blog dat mijn interesse vooral in de E-cultuur steekt, of ik daar wekelijks één en ander uit mijn mouw kan schudden, dat betwijfel ik. Ik wil vooral mezelf niet gaan herhalen en vandaar dat deze blog tegenwoordig een langzamere koers vaart dat pakweg een jaar geleden. Maandelijks is realistischer voor mezelf…
Maar concretiseer je voorstel eens, dat praat makkelijker.
Groet,

Gepost door: Benedict Wydooghe | 20-05-08

De commentaren zijn gesloten.