20-05-08

E-Buffet

Ik kijk uit naar de online studiedag voor beginnende e-practitioners overmorgen. Van 9 tot 12 organiseert het expertisecentrum Afstandsleren KATHO-Tielt een E-buffet. Zonder fysieke deelnemers wordt ingegaan op E-tools: online Cursusmateriaal, online oefeningen, Toledo+ en E-Inspiratie. Deelname is gratis en inschrijven noodzakelijk. Wie registreert, krijgt een URL met instructies en een login. Naast het studiemateriaal (filmpjes, interactieve cursussen,...) kan je met de begeleiders via Skype communiceren!  Je kiest de sessies en de volgorde zelf.

Ondertussen zag je dat ik twitter en een profiel aanmaakte op LinkedIn. Over de zin en de onzin van deze toepassingen is het laatste woord niet gezegd, maar in alle geval... op beide toepassingen vond ik een oude vriend terug. Een LinkedIn demo op http://www.youtube.com/watch?v=6a_KF7TYKVc&feature=user. Twitter, de SMS van het internet, krijg je overtuigend gedemonstreerd op http://www.youtube.com/watch?v=ddO9idmax0o.  De pro’s en contra’s zette mijn oude maat op een rijtje op http://passiveobserver.net/2008/04/01/twitter, een blog en een Twitter om te volgen!

---

PS. De studiedag over Games in de bibliotheek bleek een succes, zowel kwantitatief als kwalitatief. Dat hebben we uit goede bronnen (meevoud, ja!). Voor een samenvatting verwijzen ik naar http://flemishlibrarian.blogspot.com. Proficiat aan de organisatoren.

19:51 Gepost door Benedict Wydooghe in v_Vorming | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-05-08

Wat reclame voor de collega's

Uitgeverij Acco presenteert binnenkort het boek 'Jongeren en gaming. Over de effecten van games, nieuwe sociale netwerken en educatieve kansen'.
Het boek ontkracht en nuanceert hardnekkige misverstanden rond games voor een breed publiek. Het onderwijs, ouderverenigingen, het jeugd- en vormingswerk, jongerenbegeleiders, beleid en onderzoek… Wie geïnteresseerd is kan de boekvoorstelling op woensdag 4 juni 2008, om 14 uur in het Vlaams Parlement (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel) meemaken. Bevestig je aanwezigheid aan
margo.demeyer@acco.be. Op het programma staat een inleiding door de directeur viWTA Robby Berloznik en een toelichting van Stefaan Pleysier. Het beste, namelijk de receptie (en gelegenheid tot interviews ) is op kosten van acco vermoed ik.

Voor de freaks geef ik nog het ISBNummer en de kostprijs van het boek: 978 90 334 7031 8.  € 29,50, het is een koopje voor ca. 192 blz. 
Wie deze blog wat volgt kent de auteurs intussen al. Het gaat om EVELIEN DE PAUW, criminologe en onderzoekster bij het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid (KATHO-Ipsoc), STEFAAN PLEYSIER, coördinator van het Expertisecentrum, JAN VAN LOOY, postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Umeå in Zweden en Digital Arts & Entertainment (HOWEST-PIH) en professor RONALD SOETAERT (Universiteit Gent). Wil je de, naar mijn mening, schitterende kaft s bekijken, klik dan maar op http://www.katho.be/ipsoc/emv/publicaties/acco_boekvoorstelling.pdf.

20:22 Gepost door Benedict Wydooghe in w_Wetenschap | Permalink | Commentaren (2) | Tags: publicatie games vooroordelen misverstand |  Facebook |