12-11-08

De digitale variant van Manets kathedralen

Hoe zou het met de ontwikkeling zijn van het pestspel (zie eerder op de blog)? De studenten sociaal agogisch werk ontwikkelden voor de zomer nog diverse pestscenario's en draaiboeken. Sindsdien lag de bal in het kamp van de gamedesigners. Na veel geduldige arbeid is een eerste reeks screenshots klaar. Het ceedeetje lag deze morgen op mijn bureau en het tussentijds resultaat mag best wel getoond worden. Het is verbazingwekkend om te zien hoe digitale omgevingen gebouwd worden en hoe een stad in 3D verschijnt. In een eerste de presentatie hiernaast krijg je te zien hoe er van een echt steegje een digitale variant ontstaat. De studenten Digital Arts & Entertainment krijgen van de eenvoudige foto een 3D model zonder ‘huid’ (texture genoemd). Dat bewerken ze met stijl en fantasie. Deze oefening bewijst dat eenvoud siert. Zeven shots brengen je op evenveel locaties. Ik doe een poging om de beelden te situeren, het kan zijn dat ik er compleet naastzit. Gelieve me hieronder te corrigeren. Kenny Deriemaekers tafereel doet denken aan een willekeurige stad in het Midden Oosten, Jeroen Matton schetst een industriële site in de VS terwijl Kirill Postnoys steegje anarchistisch en postindustrieel aandoet (Rusland misschien?). Stijn Fastenaekels ontwerp is gestileerd en zou aldus in Kortrijk kunnen zijn. Niels Biliets situatie doet denken aan Venetie. Steven Dullaert voert ons naar Zuid Amerika en Laurens Corijn naar Azië. Het doet allemaal hard denken aan Eduard Manet en zijn Kathedraal van Rouen, maar dan digitaal. Bij de volgende oefening stel ik Le déjeuner sur l’herbe voor als inspiratiebron.

15:17 Gepost door Benedict Wydooghe in q_pestquest | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

7 steegjes op een rij wat een leuk spel
- zo'n opleiding wil ik ook....

Gepost door: rita | 13-11-08

De bewerking van Jeroen Matton spreekt me het meest aan. Heel knap gedaan :)

Gepost door: jennifer | 14-11-08

Gewoon prachtig hoe ze dat kunnen.
daar kunnen de boekskes met hun gecorrigeerde BV's
niet aan tippen.
zouden hun ontwerpen een tipje van sluier over hun persoonlijkheid oplichten ?
dan leeft Jeroen misschien op in de Al Pacino-sfeer
of heeft Kirill nostalgie naar zijn Russische roots ?
...

Gepost door: heidi | 14-11-08

The Sausage Machine Prachtig gewoon: digikunst! Ik als digileek ben sprakeloos. Machtig, ook, dat ik dat hier kan komen bekijken en er mee van genieten (én leren!).

Veel succes voor u én uw studenten
janien van The Sausage Machine

Gepost door: janien | 13-12-08

Beste Benedict Wydooghe

Zou u mijn e-mailadres kunnen verbergen of deleten? Ik dacht dat het niet zichtbaar zou zijn, ... digileek, merkt u wel ... Bedankt.

Gepost door: janien | 13-12-08

De commentaren zijn gesloten.