20-04-09

Ronddolen in een spookstad

Je kon het al eerder lezen in De Morgen: Second Life is op sterven na dood. Toen ik vanmorgen even inlogde waren er 'slechts' 50.000 mensen online. Wereldwijd. Aan de poort van Humo park hangt een bordje 'gesloten wegens verhuis'. Het beeld is intussen typerend voor de geleidelijke ontvolking of volksverhuizing. SL lijkt bij momenten op een spookstad, getroffen door een mysterieuze mexicaanse plaag. Ook dat spreekt tot de fantasie... De studenten E-Cultuur verkennen vanavond de spookstad, zonder een maskertje voor de mond. We verzamelen om 20.00 uur in Amsterdam. Voorlopig is er geen afreisverbod. Om er te raken klik je gewoon in het zoekvenster “Amsterdam.” De eerste slurl die je te zien krijgt doorgaans de goeie. We wachten er even op elkaar en gaan dan van start.

De opdracht is eenvoudig. Verken een drietal verschillende en interessante omgevingen  en hou een ‘dagboekje’ of een Slogboek bij. In dit word-document noteer je waar je was en met wie je sprak. Spreek de avatars aan als een journalist of geef je uit voor een onderzoekende antropologiestudent aan. Vraag wat zij doen op SL, hoe oud ze zijn, hun ware geslacht, of ze op hun avatar lijken, hoe lang ze gemiddeld on-line zijn, voor welk doel ze het gebruiken, vraag welke locaties ze interessant of mooi vinden... En zo raak je op je volgende bestemming. Beperk je niet tot deze vragen, wees curieus. Dat kan in het Engels of als je Nederlandse / Belgische SL-sites zoekt, kan dat ook in het Nederlands. Maak een kopie van je chatgeschiedenis (cursor in chatvenster en ctrl-a klikken en dan kopie) en plak het in je SLogboek. Maak regelmatig een screenshot. De mooiste foto krijgt een eervolle nominatie op de blog. Een screenshot maken is eenvoudig. Druk de knoppen Ctrl en Print Screen gelijktijdig in. Druk daarna in je Word-document op 'plakken'. Je kan de foto groter of kleiner maken met de pijltjes.

Zo, we beginnen om 20.00 uur, ja, met een groepsfoto in Amsterdam. Lezers van deze blog en hun avatars zijn ook welkom. Wie weet stijgt het aantal gebruikers onverklaarbaar spectaculair? Om 22.00 komen we samen om af te sluiten, of om een tussenstand te presenteren voor wie er niet genoeg van krijgt. Morgen mag je langer slapen: de cursus start pas om 10.00 uur. Werk in de loop van de week je slogboekje af en stuur het me door. Ik ben curieus.

---

Lees alles over Second Life in De Morgen.

 

13:49 Gepost door Benedict Wydooghe in s_Second Life | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |